Vriendschapsoproepjes in gemeente Eindhoven

Eric

Hallo, ik ben Eric, 54 jaar en ik woon in Helmond. Ik zoek een vriendschappelijke relatie om samen leuke activiteiten te ondernemen. Het lijkt mij gezellig om bijvoorbeeld eens samen te fietsen, schaken, rikken, biljarten of een maaltijd te bereiden en gezellig te nuttigen. Voor mij is structuur erg belangrijk. Contacten aangaan, vind ik niet zo moeilijk, maar om ze te onderhouden, is voor mij een stuk ingewikkelder. Terwijl ik dat wel graag wil! Herken je iets in deze oproep en word je benieuwd naar mij? Neem dan contact op. (CH07)

Engeltje

Hoi! Ik ben Engeltje en ik ben 60 jaar. Ik ben een spontane, maar toch rustige man. Ik heb een gezonde dosis humor, kan goed luisteren en ik hou zeker van een praatje. Ik ben op zoek naar een maatje. Ik vind het leuk om wat meer gezelligheid om me heen te hebben, nieuwe mensen te leren kennen en ook nieuwe dingen te ontdekken. Soms kan ik daarin wat onzeker zijn, bang zijn dat ik het niet kan. Ik zoek dus in een nieuwe vriendschap dat de ander doorzet en dit toch met mij gaat proberen. Zo’n 9 jaar geleden heb ik een CVA gehad en er is Dystonie van Holmes bij mij geconstateerd. Hierdoor zit ik wel in een elektrische rolstoel en werkt de ene zijde van mijn lichaam niet helemaal meer mee. Dat neemt niet weg dat ik er nog steeds graag op uit wil! Ik hou van terrasjes, kaarten, muziek en nog veel meer! Zou jij het leuk vinden om met mij er op uit te gaan? Reageer dan snel! Ik ben beschikbaar op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag in de ochtend en middag (CE33).

Sam

Hallo, ik ben Sam (55 jaar). Sinds kort weet ik dat ik autisme heb. Hierdoor is het voor mij wat moeilijker om contact te krijgen met andere mensen, maar ik vind het wel altijd hartstikke leuk om andere mensen te ontmoeten. Daarom ben ik ook op zoek naar iemand om koffie mee te drinken of om samen de stad in te gaan. Ik weet veel over de tweede wereldoorlog, dat is een echte hobby van mij. Maar ik kijk ook graag naar films en andere onderwerpen spreken mij ook vaak aan. Voor mij is het belangrijk dat een ander niet rookt, omdat ik hier niet goed tegen kan. Wil jij met mij afspreken? Laat het mij via MEE weten!

Patricia

Hallo, ik ben Patricia. Ik ben 37 jaar en woon in Woensel-Zuid. Ik ben een zachtaardige en zorgzame vrouw. Ik vind veel dingen leuk om te doen, onder andere naar een terrasje gaan, wandelen in het bos en ik ben gek op Disney-films. Ben je ook op zoek naar gezelligheid en heb je dinsdagmiddag of op zondag tijd om af te spreken? Ik maak graag kennis met je! (CE31)

Twan

Hallo, mijn naam is Twan. Ik ben een leuke 28-jarige jongeman met autisme (PDD-NOS). Ik ben op zoek naar een gezellig contact (m/v) om samen leuke dingen mee te doen. De voorkeur gaat uit naar een leeftijdsgenootje. Zelf houd ik van voetballen (PSV), sport kijken op tv, samen koken of gezellig kletsen. Ik wil graag afspreken op een doordeweekse avond of in het weekend. Ben jij degene die ik zoek? (CE30)

Bea

Hallo! Ik ben Bea en ik ben 55 jaar. Ik heb een licht verstandelijke beperking waardoor ik moeilijk kan leren, schrijven en rekenen. Vorig jaar augustus is mijn moeder helaas overleden aan kanker. Ik heb dag en nacht voor haar klaargestaan. Ik vind het heel erg moeilijk dat ze er nu niet meer is en ik zou hierover graag iedere 2 weken met iemand willen praten tijdens een kopje koffie. Ik zou kunnen op maandagavond, dinsdagmiddag na 15.00 uur, donderdagavond of in het weekend. Heb jij eenzelfde ervaring of zou je me gewoon graag willen helpen met de verwerking? Reageer dan op dit oproepje. (CE28)

Dave

Hoi, ik ben Dave, 46 jaar oud. Ik ben op zoek naar iemand die in het weekend zin heeft te buurten of samen ergens naartoe te gaan. Mijn eigen interesses zijn: muziek luisteren, film kijken, een museum met moderne kunst bezoeken of een rondje wandelen. Ik zoek een vriend(in) die alles niet te serieus neemt en net zo zelfstandig is als ik. Ik heb zelf een (lichte) psychische beperking waardoor ik het moeilijker vind contacten te leggen. Als je iemand bent die dit ook zo heeft en/of dit snapt, zou ik dat fijn vinden. Voor mij is het belangrijk dat de ander géén alcohol of drugs gebruikt. Herken jij jezelf hierin en wil je mij beter leren kennen? Neem contact op met MEE voor een kennismaking. (CE27)

Els

Mijn naam is Els en ik ben 58 jaar. Graag zou ik iemand ontmoeten die met me op pad gaat. Ik vind het leuk op boeken- / weekmarkten rond te snuffelen, een expositie te bezoeken, de supermooie Glowweek te bewonderen en gezellig een terrasje te pikken. Af en toe een lezing bijwonen vind ik ook leuk. Ik zit in een rolstoel. Ik spreek wat moeilijker en ook de fijne motoriek is wat lastig. Vind jij het leuk samen op stap te gaan, wil jij mijn rolstoel duwen en spreek jij misschien toevallig Frans (zou leuk zijn, maar niet noodzakelijk), dan zou ik je graag willen leren kennen!! Ook een beetje geduld zal me helpen in het contact waardoor het allemaal wat makkelijker gaat. Zo eens in de twee weken op donderdag na 15.00 uur, zaterdag na 14.00 uur en op zondag heb ik de mogelijkheid om af te spreken. (CE26)

Olga

Olga (59) zoekt iemand die het gezellig vindt op dinsdag (overdag) of in het weekend bij elkaar op visite te gaan. Samen een praatje maken onder het genot van een lekker drankje! Ze kent weinig mensen in de buurt, omdat ze heel lang in Thailand heeft gewoond. Een nieuwe vriendschap is daarom heel welkom! De voorkeur gaat uit naar iemand die ook in Woensel-Noord woont. Olga is niet zo goed ter been, dus het is prettig als ze niet te ver hoeft te lopen voor activiteiten. Ben jij ook op zoek naar gezelligheid? Laat dan even iets van je horen. (CE25)

Brutus

Hoi! Ik ben Brutus. Die bijnaam hebben mijn collega's voor mij bedacht. Die naam past ook wel een beetje bij me. Ruwe bolster en een blanke pit. Ik ben een 45-jarige man en ik woon samen met mijn vrouw en drie kinderen in Eindhoven. Ongeveer 4 jaar geleden is er autisme vastgesteld. Ik vind het moeilijk mij in anderen te verplaatsen en contacten te onderhouden. Ik ben een open persoon en ik sta vaak voor anderen klaar. Helaas heb ik gemerkt dat dit in het verleden vaak eenzijdig is geweest. Ik zou heel graag een vriendschap willen opbouwen met iemand die geduldig is en begrip voor mij heeft. Ik ben op zoek naar iemand bij wie ik mijn verhaal kwijt kan. Verder heb ik een brede interesse, maar vraag mij niks over voetbal. Ik ben heel handig en ik zou het leuk vinden om bijvoorbeeld samen te sleutelen, samen met de hond te gaan wandelen of om leuke uitstapjes te maken. Heel graag zou ik een echte vriendschap willen ervaren. Herken jij je in bovenstaand verhaal of zou je het gewoon leuk vinden eens kennis te maken? Reageer dan op deze oproep. (CE23)

Mario

Mario is een vriendelijke en zachtaardige man van 60 jaar. Sinds kort is er autisme vastgesteld. In het verleden is hij vaak gepest en voelde hij zich niet begrepen. Hierdoor is hij het vertrouwen in de medemens wat kwijtgeraakt. Mario voelt zich erg eenzaam en zoekt een vriendschap (vrouwelijk) om samen gezellig te kletsen of iets leuks te ondernemen, zoals een terrasje pakken, samen winkelen of de kermis bezoeken. Wie vindt het leuk een keer per maand in de middag met hem af te spreken? (CE22)

Inge

Mijn naam is Inge, een behulpzame en sociale vrouw van 37 jaar. Door een auto-ongeluk heb ik een lichte vorm van niet aangeboren hersenletsel en rugklachten. Ik woon met mijn zoontje (5) in Eindhoven. Ik heb een partner met NAH die een zoon van 10 heeft. Ik zou het leuk vinden om een vriendschappelijk contact op te bouwen met iemand die begrip toont. Ik heb minder energie te verdelen over de dag. Mijn voorkeur gaat ernaar uit om ongeveer één keer per twee weken iets samen te ondernemen op dinsdag, woensdag of donderdag (overdag). Bijvoorbeeld om te winkelen, naar een terras te gaan, gewoon kletsen of knutselen. Een keertje iets samen ondernemen met de kinderen kan ook. In een vriendschap vind ik het belangrijk dat je jezelf kunt zijn en eerlijk zegt wat je vindt. Herken jij jezelf hierin, dan wil ik je graag leren kennen! (CE21)

Mia

Hoi mijn naam is Mia, ik ben 44 jaar oud en heb een licht verstandelijke beperking. Ik ben een gezellige jonge dame. Samen fietsen of knutselen zou ik erg leuk vinden. Plezier en lol hebben, vind ik belangrijk. Mijn voorkeur gaat uit naar een dame die ongeveer even oud is en ook van humor houdt. Dat vind ik fijner. In het weekend komt mij het beste uit, zaterdag of zondag om de twee weken zou al gezellig zijn. Ben jij degene die ook graag fietst en knutselt en die bij mij zou kunnen passen? (CE20)

Jens

Hoi ik ben Jens, 38 jaar jong. In het weekend ga ik graag heel veel dingen doen, zoals autosport, naar auto beurs toe gaan, naar een kringloop winkel, winkelen, wandelen of lekker uit eten. Ik zoek dan ook iemand om leuke dingen samen mee te doen in het weekend of op dinsdagmiddag. Om gezellig mee af te spreken. Ik ben een rustige man. Ik ben slechtziend dus als wij iets gaan doen dan moet je mij helpen op de weg te letten buiten. Ben jij misschien de vriend(in) die ik zoek? (CE19)

Croaker

Hallo, ik ben Croaker, bijna 50 jaar en woon in Eindhoven. Ik zoek mensen die net als ik dol zijn op fantasy-games, boeken en films. Hierbij moet je denken aan namen als Magic the Gathering, Path of Exhale, Diablo, Starfleet Battles, etcetera. Daarnaast ben ik lang actief geweest in het Eindhovense rollenspel, helaas is deze club opgeheven. Ik zou het leuk vinden om mensen te ontmoeten met wie ik samen deze interesse kan delen en mogelijk een spel kan spelen. Bijvoorbeeld het bordspel ‘Die Sternenfahrer von Catan’ zou leuk zijn om met een paar mensen te kunnen spelen. Ik ben zelf in het eerste contact wat onzeker en afwachtend, maar kan ook spontaan zijn zodra ik iemand beter ken. Iemand die initiatief neemt, vind ik dus fijn, zolang je daarin maar niet te bazig wordt. Ik noem mezelf vrij serieus, maar heb daarin wel subtiele vormen van humor. Ik ben behulpzaam en kan goed luisteren. Mocht jij ook enthousiast worden van een van bovengenoemde spellen en wel eens wat willen afspreken, dan hoor ik graag van je. (CE18)

Jaap

Hallo allemaal, ik ben Jaap, 50 zomers jong en woonachtig in Eindhoven. Ik zou het leuk vinden mensen te ontmoeten die ook in het weekend wat zouden willen ondernemen. Doordeweeks werk ik als project engineer. In het weekend ga ik graag naar de bioscoop en naar musea. Wat dacht je van het Omniversum bijvoorbeeld? Mocht iemand andere ideeën hebben, dan ben ik daar ook zeker voor in. Ik weet ook nog wel wat leuke plekjes om een drankje te drinken. In het eerste contact kijk ik vaak de kat uit de boom, maar zodra ik mij meer op mijn gemak voel, ben ik wat losser in de omgang. Mocht je geïntereseerd zijn, dan hoor ik graag van je, zodat we eens kennis kunnen maken en kijken of we een klik hebben. (CE16)

Bas

Hoi, mijn naam is Bas. Ik zoek een gezellig contact voor in de weekenden. Ik woon zelfstandig, samen met mijn 2 katten. Ik zoek een vriend om samen leuke activiteiten te gaan doen in het weekend. Iemand die in mijn buurt woont (Woensel Noord) en met wie ik makkelijk kan afspreken. Bijvoorbeeld om naar de bioscoop, de sportschool of de kroeg te gaan. Als het maar samen en gezellig is. Wie houdt hier ook van? (CE14)

Mark

Mijn naam is Mark. Ik ben een rustige, vriendelijke man van 45 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Als kind en opnieuw enkele jaren geleden heb ik twee hersenbloedingen gehad. Hierdoor zijn mijn cognitieve functies beschadigd, maar functioneel gezien kan ik het meeste nog gewoon doen. In de praktijk ben ik wat trager, doen mijn geheugen en concentratie het minder goed en ben ik eerder moe. Ik ben graag buiten, maar ik merk dat ik me hiertoe moeilijk kan zetten. Daarom zoek ik iemand om samen mee te wandelen, fietsen of bijvoorbeeld tuinieren. Gewoon thuis iets drinken of op een terrasje zitten, vind ik ook leuk. Het liefst zou ik dit doen met een NAH-lotgenoot. Ben jij degene die ik zoek? (CE09)

Sebas

Ik ben Sebas, 36 jaar oud, en heb een lichamelijke beperking waardoor ik rolstoelafhankelijk ben. Ik woon zelfstandig en wil zo onafhankelijk mogelijk leven. Voor het weekend zoek ik een vriend om leuke activiteiten mee te doen. Ik zoek een vriend met humor die samen met mij naar de bioscoop, naar de sportschool of naar de kroeg wil gaan. Als het maar gezellig is. Wie durft het met mij aan? (CE08)

Bas

Hallo, ik ben Bas! Een vriendelijke, behulpzame man van 55 jaar oud. Ik woon zelfstandig in Eindhoven, maar ik heb soms iets meer tijd nodig om nieuwe dingen te leren. Overdag werk ik bij de post, maar op zaterdagavond of zondag heb ik alle tijd om samen met jou erop uit te gaan. Ik vind het leuk om samen naar de film te gaan, een terrasje te bezoeken of een dagje weg te gaan met de trein. Ik heb een rijbewijs, dus ik ben flexibel om te reizen. Wil jij met mij mee? Laat het dan MEE even weten! (CE06)

Dirk

Hoi! Ik ben Dirk, 43 jaar. Ik heb autisme waardoor het aangaan van contacten en het onderhouden hiervan wat lastiger gaat. Daarom ben ik op zoek naar leuke mensen voor het opzetten van mijn sociale netwerk. Elkaar steunen en samen ervaringen delen, is wat ik hierin onder andere zoek.

Mijn interesses zijn voornamelijk skate- en snowboarden, grafisch ontwerp/illustreren en muziek. Over het algemeen ben ik heel rustig. Maar leuke ontmoetingen of activiteiten wil ik zeker wel in mijn schema inplannen. Ik vind veel sportieve activiteiten op recreatieve basis leuk om te doen. Van een potje voetbal tot tennis en veel daar tussenin. Snowboarden vind ik ook fantastisch om te doen! Maar ook elkaar opzoeken om eens wat te praten of om naar een tentoonstelling, voorstelling of concert te gaan.
Door de jaren heen is mijn smaak in muziek enorm breder geworden. Ik luister naar van alles. Jazz, soul, reggae, afrobeat, postrock, indiefolk/pop, rock, funk, hiphop, techno, house, diverse wereldmuziek, om maar wat te noemen.

Als ik een grapje wil maken is het vaak zo subtiel dat mensen het ook niet begrijpen. Situaties die zich voor kunnen doen, een gezichtsuitdrukking of beweging van een ander daarbij, kunnen ook heel grappig zijn. Dat je elkaar alleen aan hoeft te kijken om het te begrijpen.

Ik sta open voor iedereen die zich aangesproken voelt door mijn oproepje. Ik hou van vriendelijke mensen met een open en realistische blik op de wereld. Die eerlijk zijn of zoals ik zelf altijd zeg over mijzelf: zo eerlijk mogelijk proberen te zijn. Belangrijk vind ik ook dat mensen zichzelf kunnen zijn. Dat gevoel wil ik anderen ook geven als ze met mij omgaan. Lijkt het je wat om met mij in contact te komen dan hoor ik graag van je! (CE04)

Monica

Hoi mogelijke nieuwe vriendin! Ik ben Monica, 55 jaar jong en op zoek naar een nieuwe vriendschap. Ik ben dan wel 55, maar nog vlot van geest en wil er graag op uit!

Dansen is mijn grote passie! Ik heb dan wel Nederlands bloed, maar ik dans op Latin muziek alsof ik van de Caraïben kom. Dansen is voor mij echt een vorm van ontspanning en ik haal er heel veel positieve energie uit. Ik zou het dan ook super leuk vinden om samen met iemand opstap te kunnen. Maar ook samen koken, wandelen, het terras op, zijn dingen die me leuk lijken om samen te doen. Als je samen een klik hebt dan is dat al zo ontzettend fijn. Je kan je verhaal bij elkaar kwijt en je kan er voor elkaar zijn als dat nodig is. Dat wil toch iedereen? Ik zou het ook super vinden om samen met iemand op vakantie te gaan. Lekker de zon in en veel lachen samen!

Nou dit is wat ik zoek, ik zal kort ook wat over mezelf vertellen. Ik ben een gezellige vlotte dame, hou me altijd netjes aan afspraken en ben behulpzaam. Ik ben een binnenvetter dus als er iets is wat me dwars zit in het contact met iemand, vind ik dat moeilijk om op tijd aan te geven. Ik krijg ambulante begeleiding en ook MEE kan mij hierin ondersteunen mocht het nodig zijn. Ik heb 5 kinderen en ben zelfs al 7 keer Oma geworden! Dus denk jij: He die Monica klinkt als een leuke vrouw waar ik kennis mee wil maken, neem dan contact op met MEE en wie weet kunnen we eens wat afspreken. (CE01)

 

Wilt u zelf een oproepje plaatsen? Neem dan contact op met pth@meezuidoostbrabant.nl.

Reageren op een vriendschapsoproepje in gemeente Eindhoven

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.