Navigatie

MEE De Meent Groep

Neem contact met ons op!

MEE in uw gemeente

MEE De Meent Groep werkt in Noord en Midden Limburg, Zuidoost Brabant, Noordoost Brabant, regio 's-Hertogenbosch en regio Tilburg.

Nieuw: open hiring

Een baan zonder sollicitatiegesprek

De economie draait op volle toeren. Wie het goed geregeld heeft, vindt moeiteloos een baan. Toch komen ruim 700.000 mensen in Nederland ondanks alle goedbedoelde maatregelen niet aan het werk. Mensen die vanwege ontbrekende diploma’s, hun achternaam, leeftijd of persoonlijke omstandigheden tegen hun wil zijn uitgesloten op de arbeidsmarkt.

Een oplossing voor dit probleem is Open Hiring™, een grensverleggend en bewezen concept van het Amerikaanse bedrijf Greyston uit New York (USA). Samen met maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation (Eindhoven) wordt deze formule als experiment in Nederland geïntroduceerd.

Na MamaLoes in Goirle is Chain Logistics uit Uden het tweede bedrijf in Nederland dat via de grensverleggende aanpak van Open Hiring nieuwe medewerkers aanneemt. Zij hoeven geen sollicitatiegesprek te voeren en naar hun cv en arbeidsverleden wordt niet gekeken. Als ze maar gemotiveerd zijn, en zelf denken het werk aan te kunnen. Als er een plekje vrijkomt, krijgt de eerstvolgende kandidaat direct de baan. Dat betekent nieuwe kansen voor werkzoekenden uit de regio Uden die onvrijwillig aan de kant staan.

MEE Lifecoach

Net als bij MamaLoes zet Start Foundation ook bij Chain Logistics een lifecoach van MEE in om ervoor te zorgen dat zowel nieuwe als huidige medewerkers optimaal inzetbaar zijn. De MEE lifecoach helpt medewerkers problemen op te lossen, die niet direct met werken te maken hebben, maar dit wel kunnen belemmeren. Denk hierbij aan het regelen van vervoer en kinderopvang of het aanpakken van schuldenproblematiek.

Meer informatie?

Kijk op www.openhiring.nl.