MEE voor cliënten

Gewoon meedoen, ook als u of uw kind een beperking of chronische ziekte heeft. Soms heeft u daar ondersteuning bij nodig. MEE biedt informatie, advies en ondersteuning op maat. De professionals van MEE hebben jarenlange ervaring met het ondersteunen van mensen met een beperking of chronische ziekte. Zij kennen de mogelijkheden en weten waar u tegenaan loopt. Of het nu gaat om opvoeding, ontwikkeling, werk, wonen, geldzaken of regelgeving.

Meedoen mogelijk maken

Cliëntondersteuners van MEE geven u uitleg over ingewikkelde zaken, staan naast u en denken mee om samen een goede oplossing te vinden. Zodat u zelf weer verder kunt. Ze gaan uit van wat u nodig heeft om zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te zijn. Om weer mee te kunnen doen in de samenleving. Als het kan met hulp van uw familie, vrienden en andere betrokkenen. Deze ondersteuning van MEE heet cliëntondersteuning. Ook de mensen om u heen, uw netwerk, kunnen hier gebruik van maken.

De inzet van MEE:

  • Is voor u gratis en u heeft geen verwijzing nodig.
  • Is onafhankelijk. MEE werkt onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgverzekeraars.
  • Duurt zo kort mogelijk. We werken zó dat u zo snel mogelijk zelf weer verder kunt.
  • Voorkomt nieuwe problemen. MEE neemt u geen zaken uit handen als het niet nodig is, maar helpt u om problemen zelf op te lossen. U bent daardoor beter opgewassen tegen eventuele nieuwe problemen. Omdat we vaak ook de mensen in uw omgeving bij uw vraag betrekken, vindt u in de toekomst makkelijker en sneller steun van de mensen om u heen.

MEE in uw gemeente

Wat MEE voor u kan doen verschilt per gemeente. Klik hier voor meer informatie over wat MEE in uw gemeente doet.