Twee meiden lopen door winkelcentrum

MEE voor vrijwilligers

Vrijwilligerswerk geeft inspiratie en energie

Natuurlijk doe je vrijwilligerswerk voor een ander, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het is leuk, je leert nieuwe mensen kennen en doet nieuwe ervaringen op!

Vrijwilligerswerk bij MEE Zuidoost Brabant

Iedereen wil graag meedoen in de maatschappij. Sommige mensen kunnen dit niet altijd alleen. Eenzaamheid ligt dan op de loer. Als vrijwilliger en maatje van iemand met een beperking speelt u een belangrijke rol in zijn of haar leven. Bovendien ontlast u ouders en (mantel)zorgers, waardoor zij meer tijd hebben voor andere gezinsleden en zichzelf. Bent u enthousiast en gemotiveerd om een band op te bouwen met iemand met een beperking? Lees hier dan meer over vrijwilligerswerk bij MEE Zuidoost Brabant.

Ervaringsdeskundigen

Bij MEE werken onze consulenten in een aantal regio's regelmatig samen met ervaringsdeskundigen. Hier leest u meer over de inzet van ervaringsdeskundigen bij MEE.

Trainingen voor vrijwilligers

Komt u als vrijwilliger regelmatig in contact met mensen met een beperking, bij bijvoorbeeld een sportvereniging, op school of in een buurthuis? MEE heeft diverse trainingen voor vrijwilligers om u te helpen met tips hoe u beter met mensen met een licht verstandelijke beperking, autisme of niet aangeboren hersenletsel om kunt gaan in uw vrijwilligerswerk. Klik hier voor ons trainingsaanbod voor vrijwilligers.