Het Kasteel van Sinterklaas

29 oktober 2018

Dinsdag 4 december 2018 heeft de Sint speciaal gereserveerd voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of een chronische ziekte, waardoor zij niet op de andere dagen het kasteel kunnen bezoeken. De Sint en zijn pieten kunnen dan extra tijd en aandacht aan deze bezoekers schenken.

Rolstoelgebonden bezoekers
Het kasteel met zijn eeuwenoude gangen en vele trappen is helaas niet rolstoelvriendelijk. De organisatie zet alle zeilen bij om toch zoveel mogelijk rolstoelgebonden kinderen te ontvangen. Elke tien minuten start er een rondleiding door de Wegwijspiet, waarbij maximaal één rolstoelgebonden bezoeker mee kan. Daarnaast wordt voor extra begeleiding in en rondom het kasteel gezorgd. (In verband met de afmeting van de lift is de maximale rolstoelafmeting 80×110 cm).

Wachttijden en rondleiding
Door alle bezoekers op tijd in te delen, blijft de wachttijd beperkt tot 20 à 30 minuten. Pieten brengen de wachtenden in de Sinterklaasstemming. Een rondleiding door het kasteel duurt ongeveer 50 minuten. Inclusief de parkeerprocedure neemt een bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas dus ongeveer twee uur in beslag. De rondleidingen starten om 09.30 uur.

Inschrijven / aanmelden
Het Kasteel van Sinterklaas kan op 4 december alleen via een digitale aanmelding worden bezocht. Breng je voor het eerst een bezoek aan het Kasteel, dan moet je je eerst registreren als ‘4 december bezoeker’ via de website www.hetkasteelvansinterklaas.nl (rechtsboven: inloggen / registreren) en daarna kun je inloggen om in te schrijven.

Ben je al geregistreerd als bezoeker en heb je al een ID-nummer en een wachtwoord, dan kun je je aanmelden door rechtsboven inloggen / registreren aan te klikken en vervolgens in te loggen. Tevens kun je de handleiding raadplegen, waarin staat hoe je je gegevens kunt muteren en hoe je kunt inschrijven voor een bezoek in 2018.

Per mail ontvang je automatisch een bevestiging zodra je je hebt ingeschreven.

Tijdig inschrijven!
Door de beperkte capaciteit in het kasteel en de extra tijd die Sinterklaas wil besteden aan zijn speciale bezoekers, kan hij deze dag maximaal 650 personen ontvangen. De inschrijving start op maandag 29 oktober en sluit op 20 november om 24.00 uur, of eerder als de inschrijving vol is.

Alle inschrijvingen worden op chronologische volgorde in behandeling genomen, dus wees er snel bij, want vol is vol. Je kunt een voorkeur van tijd aangeven waarmee de organisatie zal proberen rekening te houden, maar waarvoor geen garantie te geven is.

Uitnodiging
Uiterlijk vrijdag 27 november 2018 ontvangen jullie een e-mail met de bevestiging waarin de tijd staat aangegeven waarop jullie bezoek is ingepland.

Meer informatie rondom jouw bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas kun je lezen op www.hetkasteelvansinterklaas.nl bij Andere Activiteiten / Speciale dag 4 december.
Vragen? Mail naar vierdecember@sinterklaasstadhelmond.nl