Het Kasteel van Sinterklaas

11 oktober 2019

Wat gaat de tijd toch snel! Over enkele weken zal Sinterklaas weer in ons land arriveren en samen met zijn pieten alweer voor de vijftiende keer zijn intrek nemen in Het Kasteel van Sinterklaas te Helmond.

Woensdag 4 december 2019 heeft de Sint speciaal gereserveerd voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking of een chronische ziekte waardoor zij niet op de andere dagen het kasteel kunnen bezoeken. De Sint en zijn pieten kunnen dan extra tijd en aandacht aan deze bezoekers schenken. 

Rolstoel gebonden bezoekers
Het kasteel met zijn eeuwenoude gangen en de vele trappen is helaas niet rolstoelvriendelijk. De organisatie zet echter alle zeilen bij om toch zoveel mogelijk aan een rolstoel gebonden kinderen te ontvangen. Elke tien minuten start er een rondleiding door de Wegwijspiet, waarbij maximaal één rolstoel gebonden bezoeker mee kan. Daarnaast wordt voor extra begeleiding in en rondom het kasteel gezorgd.
(In verband met de afmeting van de lift is de maximale rolstoelafmeting 80×110 cm) 

Wachttijden en rondleiding
Door alle bezoekers op tijd in te delen, blijft de wachttijd beperkt tot 20 à 30 minuten. Zwarte pieten brengen de wachtenden in de Sinterklaasstemming. Een rondleiding door het kasteel duurt ongeveer 50 minuten. Inclusief de parkeerprocedure neemt een bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas dus ongeveer twee uur in beslag. De rondleidingen starten om 9.30 uur. 

Inschrijven/aanmelden
Het Kasteel van Sinterklaas kan op 4 december alleen via een digitale aanmelding worden bezocht. Breng je voor het eerst een bezoek aan het Kasteel, dan moet je je eerst registreren als 4 december-bezoeker, door je via de website www.hetkasteelvansinterklaas.nl  (rechtsboven: inloggen/registreren) te registreren. Daarna kun je inloggen om je in te schrijven. 

Ben je al geregistreerd als bezoeker en heb je al een ID-nummer en een wachtwoord, dan kun je aanmelden door rechtsboven op “inloggen/registreren“ te klikken en vervolgens in te loggen. 

Tevens kun je de handleiding raadplegen, waarin staat hoe je je gegevens kunt muteren en hoe je kunt inschrijven voor een bezoek in 2019.

Per mail ontvang je automatisch een bevestiging zodra je je hebt ingeschreven. 

Tijdig inschrijven!
Door de beperkte capaciteit in het kasteel en de extra tijd die Sinterklaas wil besteden aan zijn speciale bezoeker(tje)s, kan hij deze dag maximaal 650 bezoekers ontvangen.

De inschrijving start de eerste maandag na de herfstvakantie (21 oktober) en sluit 20 november 24.00 uur, of eerder als de inschrijving vol is.

 Alle inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen, dus wees er snel bij. Je kunt een voorkeurstijd aangeven. De organisatie zal daar proberen rekening mee te houden, maar ze kunnen niet garanderen dat je op je voorkeurstijdstip naar binnen kunt.

Uitnodiging
Uiterlijk woensdag 27 november 2019 ontvang je een e-mail met de bevestiging waarin de tijd staat aangegeven waarop je bezoek is ingepland. In de mail vind je ook een betaallink. De betaling moet binnen zes dagen binnen zijn, anders komt de reservering te vervallen. 

Meer informatie rondom jouw bezoek aan Het Kasteel van Sinterklaas kun je lezen op www.hetkasteelvansinterklaas.nl. Klik op Andere Activiteiten/Speciale dag 4 december. 

Vragen? Mail naar vierdecember@sinterklaasstadhelmond.nl