Meerdere handen op elkaar

MEE zoekt ervaringsdeskundigen in Tilburg

16 september 2019

Heeft u of een naaste een beperking? Heeft u ervaring met zorg of hulpverlening? Wilt u die ervaring gebruiken om anderen te helpen? Dan zoekt MEE u!

MEE regio Tilburg betrekt ervaringsdeskundigen bij haar werk. Bijvoorbeeld in gesprekken met cliënten, trainingen voor professionals of gesprekken met gemeenten. Ervaringsdeskundigen werken als vrijwilliger en weten als geen ander hoe het is om een beperking te hebben. Of te leven met iemand met een beperking. Ervaringsdeskundigen en professionals vullen elkaar daarom prima aan.

Maurice is ervaringsdeskundige bij MEE. Maurice: “Het werken als ervaringsdeskundige voegt iets toe aan mijn leven. De extra bagage die ik heb, ben ik gaan zien als iets nuttigs. Ik kan er anderen mee helpen. Mijn verhaal heeft meerwaarde. Het doét iets met de ander. En het zorgt vaak voor een goede connectie met elkaar. Vergelijkbare ervaringen verbindt.”

MEE zoekt collega’s voor Maurice. Heeft u een beperking zoals een vorm van autisme of een licht verstandelijke beperking? Of bent u mantelzorger van iemand met een beperking? Bijvoorbeeld een partner van iemand met autisme of een ouder van een kind met een licht verstandelijke beperking. Heeft u ervaring met zorg of hulpverlening en wilt u anderen helpen door het delen van uw ervaring? Dan zoeken we u! Belangrijk is dat u overdag tijd heeft en zelfstandig kunt reizen in de regio Tilburg. Ervaringsdeskundigen krijgen een training bij MEE, werken samen met een consulent en krijgen een vrijwilligers- en reiskostenvergoeding en begeleiding waar nodig.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie?
Kijk dan eens op onze website https://www.meedemeentgroep.nl/ervaringsdeskundigen. Of neem contact op met Vivian Welling, coördinator team ervaringsdeskundigen, telefoon 088 465 38 30, email v.welling@meeregiotilburg.nl.