Navigatie

Ilse Op de Laak

Cursus Like myself

Cursus voor leerlingen van de praktijkschool en scholen voor speciaal onderwijs

Social media zijn niet meer weg te denken uit het leven van jongeren. Social media bieden vele voordelen. Bij het gebruik is het van groot belang om ook de gevaren ervan goed te weten. Bij veel jongeren is onvoldoende bekend hoe ze misbruik kunnen voorkomen. Ook hebben ze niet altijd een idee van de reikwijdte van het internet.

MEE heeft een cursus ontwikkeld over verantwoord omgaan met social media. Deze cursus is geschikt voor leerlingen van het VSO- en praktijkonderwijs. De cursus bestaat uit vier lessen voor de jongeren en een ouder-/leerkrachtenbijeenkomst.

In de lessen staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Social media; hoe gebruik je ze?
  • Social media; de gevaren.
  • Internet; klopt het wel?
  • Geld verdienen?!

We gaan met de leerlingen in gesprek over de verschillende soorten social media, het bewaken van je grenzen, het afschermen van je profiel, chatten, misbruik, sexting, enz. Dit doen we aan de hand van filmfragmenten en stellingen, door samen naar profielen te kijken en het gesprek in de klas op gang te brengen.

Kosten cursusaanbod op scholen

Met verschillende gemeenten zijn afspraken gemaakt rondom de financiering van dit aanbod. Voor meer informatie over de inhoud van het programma en de kosten kunt u contact opnemen met Ilse Op de Laak, Coördinator Trainingen.

Dit betreft een in company training. Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.