Jongen laat map zien aan andere jongen

Vrijwilliger bij MEE Zuidoost Brabant

Vrijwilligers bij MEE kunnen als echte helden het verschil maken in het leven van mensen met een beperking, autisme, niet-aangeboren hersenletsel of een chronische ziekte. Natuurlijk doe je vrijwilligerswerk voor een ander, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het is leuk, je leert nieuwe mensen kennen en doet inspirerende ervaringen op. Heeft je interesse in vrijwilligerswerk? Dan ben je bij MEE Zuidoost Brabant op de juiste plek. MEE is namelijk altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die iets willen betekenen voor mensen met een beperking. Of je nu wekelijks of maandelijks een paar uurtjes beschikbaar bent: er is altijd iets te vinden dat aansluit bij jouw wensen.

Soorten vrijwilligerswerk bij MEE

  • Maatjescontact: je wordt maatje van een (jonge) volwassene. Om zo zijn of haar sociale netwerk te vergroten en bij te dragen aan het vergroten van meedoen in de maatschappij. Je onderneemt samen activiteiten, bijvoorbeeld een terrasje pakken, winkelen, voetbal kijken of naar de sportclub.
  • Speelhulp: je doet (overdag) leuke dingen met een kind met een beperking om zo de ouders te ontlasten.
  • Oppas: je past op een kind met een beperking, vaak in de avonduren.
  • Logeerkring: een kind met een beperking komt bij jou in je gezin logeren. Lees hier meer over de Logeerkring.
  • Vriendengroepen: hulpvragers met een beperking worden zorgvuldig met elkaar in contact gebracht, zodat zij zelfstandig leren om samen vrijetijdsactiviteiten te ondernemen. De vriendengroep wordt ondersteund door een opgeleide vrijwilliger, die de groep vaardigheden aanleert om sociale contacten aan te gaan en te behouden.
  • MEE op Weg: je helpt iemand met een beperking om zelfstandig deel te nemen aan het verkeer.

In het volgende filmpje vertelt één van onze collega's meer over vrijwilligerswerk en haar eigen werk bij MEE.

Is het vrijwilligerswerk bij MEE iets voor jou of wil je er meer over weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, we vertellen je hier graag meer over. Bekijk hier het overzicht van de vrijwilligersvacatures per gemeente van dit moment.