Navigatie

Antwan: cliëntondersteuner in regio ‘s-Hertogenbosch

“Net als mijn collega cliëntondersteuners bied ik voorliggende en laagdrempelige ondersteuning aan mensen met een beperking op alle levensgebieden. Mensen hebben geen indicatie (toegangsbewijs voor zorg) nodig en kunnen gewoon contact met ons opnemen.

Nadat ik praktijkstage bij MEE had gelopen vanuit mijn opleiding toegepaste psychologie, was ik vastberaden om een functie te bemachtigen als cliëntondersteuner. En dat is gelukt! Nu werk ik al 1,5 jaar met veel plezier bij MEE.

De mensen die ik ontmoet en het meemaken van de succeservaringen die ze opdoen geven me energie. Het contact met cliënten is ook altijd anders, constant schakelen op de situatie en persoon. Vooral zijn waar je nodig bent, zo lang als nodig maar ook niet langer dan nodig. Totdat iemand weer met eigen kracht en regie zijn doelen kan bereiken. Met de ene cliënt ga je aan de slag middels gesprekken en bij de ander ga je samen wat actiever aan de slag met bepaalde vragen.

Wat me in het werken bij MEE zo aanspreekt zijn de mensen waarmee ik in contact kom en de variatie in het werk. Geen dag, geen afspraak, geen cliënt en geen hulpvraag is hetzelfde. Ik heb prettige collega’s. Er heerst een open werkcultuur waarin je op je collega’s kunt bouwen en we elkaar verder helpen als we vastlopen. Samen streven we in het werk bij MEE een groter doel na, namelijk inclusie in de samenleving voor iedereen!”