Navigatie

Dorry: trainer en coach bij de MEE academie

“Ik werk als trainer en coach bij de MEE academie. Bij deze trainingstak van MEE geef ik training aan professionals en vrijwilligers. Bijvoorbeeld over Sociale Netwerk Versterking en het herkennen van autisme spectrum stoornissen. Ik train ook onafhankelijke clientondersteuners binnen verschillende gemeenten en geef trainingen over de Wet langdurige zorg. 17 jaar geleden solliciteerde ik bij MEE op een vacature voor aanmeldfunctionaris. Dus eigenlijk bij de toegang tot ondersteuning door MEE. Brief sturen, op gesprek en aangenomen! Daarna ben ik cliëntondersteuner geworden en nu ben ik dus trainer.

Het geven van trainingen geeft me voldoening. Ik geef de deelnemers iets waarmee ze verder kunnen in hun werk. En dát in het belang van mensen met een beperking. Want onze trainingen zorgen voor meer begrip en kennis. Ik heb contact met mensen vanuit verschillende vakgebieden. Dat houdt mijn werk boeiend. Ik denk mee over organisatiedoelen en krijg de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen, zowel in mijn werk als op persoonlijk vlak. De diversiteit aan taken en mogelijkheden, elke dag even in de agenda kijken wat ik vandaag weer mag doen, die afwisseling past bij mij.

Ik voel me thuis in de sfeer bij MEE. Het contact met collega’s is respectvol, gelijkwaardig. Er is op z’n tijd ruimte voor humor. En er is veel bereidheid om bijvoorbeeld taken over te nemen mocht dit nodig zijn. En ik heb hier veel geleerd. Vooral onafhankelijk kunnen werken. Dat je figuurlijk naast de kwetsbare cliënt kunt staan om diens plan te laten uitvoeren. Ik heb mijn talenten mogen ontdekken en ten uitvoer gebracht. Ik zeg altijd maar zo, mocht ik ooit een andere baan krijgen, dan is MEE een mooie leerschool voor mij geweest, die mij altijd heeft gestimuleerd en gemotiveerd om het beste uit mezelf te halen.”