Navigatie

Hans: cliëntondersteuner en coördinator Integrale Vroeghulp

“Na jaren gewerkt te hebben als groepsleider binnen verschillende organisaties was ik toe aan een nieuwe stap. Ik volgde de opleiding maatschappelijk werk en liep stage bij de voorloper van MEE, de SPD. Mijn eerder opgedane ervaringen kon ik meteen meenemen in mijn werk als consulent jeugd. Stage werd een vaste baan. Het beviel zo goed dat ik inmiddels ruim 20 jaar bij MEE werk.

In eerste instantie werkte ik als consulent. Daarna werd ik aanmeldfunctionaris en schoolmaatschappelijk werker. Ik werk nog steeds als schoolmaatschappelijk werker op het speciaal onderwijs en ik coördineer samenwerkingsverband Integrale Vroeghulp. Samen met een team bevlogen trajectbegeleiders helpen we ouders, die vragen hebben over hun jonge kind met complexe problematiek. Daarnaast ben ik lid van het Team Collegiale Toetsing (TCT), signaleringcoördinator en geef ik af en toe een training. Al die verschillende taken en werkzaamheden zorgen ervoor dat het werken bij MEE bijzonder en uitdagend blijft. Veel contacten met zowel cliënten, collega’s als externe partijen; ik geniet ervan.

Ik vind het belangrijk om in mijn werk naast de ander (ouder, professional of collega) te staan en met hen samen te werken en van toegevoegde waarde te zijn. Dat kan bij MEE. Ik voel me hier als een vis in het water. De vrijheid en het vertrouwen om je eigen werk in te delen, iets te betekenen voor anderen en prettige en deskundige collega’s waar ik altijd terecht kan.”