Navigatie

Lieke: cliëntondersteuner in regio ‘s-Hertogenbosch

“Vanuit MEE werk ik in een Buurtteam in gemeente ‘s-Hertogenbosch. Samen met medewerkers van Farent (maatschappelijk werk en welzijn). In het Buurtteam helpen we inwoners die vragen hebben over wonen, welzijn of zorg. Als de vraag te maken heeft met een beperking, dan help ik vanuit MEE. Bijvoorbeeld als iemand met een verstandelijke beperking op zichzelf wil gaan wonen. Als iemand met een beperking hulp nodig heeft, maar niet zo goed weet wat er nodig is. Dan kijk ik samen met de inwoner en zijn netwerk, de mensen om hem heen, welke hulp er nodig is. En hoe we dat kunnen realiseren. Ik help dan met het zetten van de juiste stappen. Naast mijn werk als cliëntondersteuner geef ik ook trainingen aan cliënten. Bijvoorbeeld Opkomen voor jezelf en Rondkomen met je inkomen.

“Vanuit MEE werk ik in een Buurtteam in gemeente ‘s-Hertogenbosch. Samen met medewerkers van Farent (maatschappelijk werk en welzijn). In het Buurtteam helpen we inwoners die vragen hebben over wonen, welzijn of zorg. Als de vraag te maken heeft met een beperking, dan help ik vanuit MEE. Bijvoorbeeld als iemand met een verstandelijke beperking op zichzelf wil gaan wonen. Als iemand met een beperking hulp nodig heeft, maar niet zo goed weet wat er nodig is. Dan kijk ik samen met de inwoner en zijn netwerk, de mensen om hem heen, welke hulp er nodig is. En hoe we dat kunnen realiseren. Ik help dan met het zetten van de juiste stappen.Naast mijn werk als cliëntondersteuner geef ik ook trainingen aan cliënten. Bijvoorbeeld Opkomen voor jezelf en Rondkomen met je inkomen.

Als cliëntondersteuner bij MEE draag ik bij aan iemands leven. Dat spreekt mij aan in mijn werk. Soms is het een hand vasthouden, zodat een cliënt stappen kan zetten om zijn situatie te verbeteren. Ik vind het mooi dat een cliënt zijn kwaliteit van leven na mijn hulp bijvoorbeeld een 6 geeft, terwijl hij zijn leven bij kennismaking waardeerde met een 4. Van het Buurtteam en MEE krijg ik de ruimte om echt aan te sluiten bij de cliënt. Ik kan onderzoeken wat de cliënt nodig heeft om echt vooruit te komen. Dat doe ik samen met zijn familie en vrienden. Want die zijn daarbij heel belangrijk. En ik kan ook altijd bij collega’s terecht voor overleg of tips. Samen weet je meer dan één.

Voordat ik bij MEE werkte wist ik niet dat er zo’n groot gratis aanbod is aan hulp voor iedereen! Het is vaak een drempel om hulp te vragen, maar het kan je zó veel opleveren. Ik gun iedereen deze hulp!”