Navigatie

Martine: cliëntondersteuner in Toegangsteam Beschermd Wonen regio Hart van Brabant

“Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in een overgang tussen twee functies. Nu werk ik nog als cliëntondersteuner Beschermd Wonen. Ik zorg ervoor dat mensen een indicatie krijgen voor beschermd wonen en dat ze op een goede plek terecht komen. Binnenkort maak ik de overstap naar regio ’s-Hertogenbosch. Daar word ik Buurtteamcoördinator / manager. Weer heel iets anders.

Voordat ik bij MEE kwam werkte ik al 15 jaar bij een zorgaanbieder voor psychiatrie die Beschermd Wonen (BW) biedt. Een manager van MEE zocht toen een aantal ervaren mensen die tijdelijk het toegangsteam BW konden versterken. Dat heb ik 3 maanden gedaan. Het beviel me zo goed dat ik de stoute schoenen aantrok en de overstap heb gemaakt. Een hele goede keuze want ik heb geen moment spijt gehad!

Het toegangsteam BW was een ‘vreemde eend’ binnen MEE. Wij kregen de opdracht direct vanuit de gemeente en moesten gaan bouwen aan een krachtig team met een duidelijke missie. Dit bracht met zich mee dat wij moeten stoeien en bouwen, met elkaar, met klanten, met ketenpartners en met de gemeenten binnen de regio Hart van Brabant. Ik geloof heilig in onze missie ‘de klant staat centraal, niet de regeltjes’. De regels zijn om ons te helpen de klant in zijn kracht te krijgen. Niet andersom. Dat hebben wij als MEE / team BW altijd uitgestraald.

Ons werk is soms pittig en stress hoort erbij. Maar het contact met collega’s is toch luchtig en ondersteunend. Een geintje op zijn tijd, helpt ons om te relativeren. Ook hierin is ‘samen’ belangrijk. Ook al hebben wij onze eigen caseload, wij zijn één team en we moeten elkaar helpen.

Ik houd van actie en bouwen. Ik ben heel graag met veel verschillende mensen in gesprek. Samenwerken en verbinden is voor mij het mooiste binnen het werk. Zichtbaar en bereikbaar zijn voor je klant, het netwerk en de keten. Aan de voorkant samen uitdagingen aangaan om uiteindelijk aan de achterkant op maat te kunnen faciliteren, dat is mijn stijl. Ook in mijn nieuwe job als Buurtteamcoördinator/manager binnen ’s-Hertogenbosch neem ik die houding mee naar klanten, ketenpartners en mijn collega’s.”