Navigatie

Wendy: cliëntondersteuner in gemeente Helmond

“Als ik de deur van MEE open, dan ben ik trots dat ik voor deze organisatie mag werken. Ik doe mooi werk, samen met ongeveer 350 collega’s met ieder een eigen achtergrond en expertise om mensen met een beperking te ondersteunen. We hebben ook een What’s app groep waarin we allerhande werkvragen aan elkaar kunnen stellen. Dat werkt snel en efficiënt. Samen weten we ontzettend veel!

Ik werk in team Helmond voor volwassen en arbeid. Geen werkdag is hetzelfde. Het is een dynamische en gevarieerde baan door het cliëntencontact. Daarin leer ik elke dag en mag ik me als mens verrijken met (zelf)kennis. Het team waarin ik werk is naast professioneel en veelzijdig ook leuk in het contact. Het voelt voor mij echt als een goede samenwerking tussen MEE, onze ketenpartners en gemeente Helmond. Samen kunnen we het verschil maken voor de cliënt.

Ik ben bekend geworden met MEE doordat ik hier in eerste instantie vrijwilligerswerk heb gedaan. Wat ik zelf echt een pré vind is dat je als vrijwilliger ook echt bij de organisatie hoort. Zo ben je welkom op inspiratie-bijeenkomsten, kun je interne trainingen volgen en ook elk jaar krijg je een uitnodiging voor de kerstborrel. Vrijwilligerswerk doen voor MEE geeft veel voldoening én je bent onderdeel van de organisatie. Na een inspiratiebijeenkomst heb ik een open sollicitatie gestuurd en kreeg ik een werkervaringsplek van 3 maanden aangeboden. Daarna ben ik in dienst van MEE gekomen.

Werken bij MEE is veelzijdig. Zo werk ik, samen met een cliënt, mee aan een landelijke campagne om onafhankelijke cliëntondersteuning beter op de kaart te zetten. Ik gun het mensen met een beperking om cliëntondersteuning én MEE eerder en makkelijker te vinden. Ze kunnen met allerlei vragen in relatie tot een beperking bij ons terecht. Wij geven informatie, advies en ondersteunen bij leven met een beperking. En we proberen mensen sterker te maken. Ik vind het belangrijk dat mensen met een beperking dat weten en draag dit dan ook zo veel mogelijk uit!”