Navigatie

Hulp aan ex-corona patiënten / corona-nazorg

Veel mensen die corona hebben gehad, merken daar nu nog de gevolgen van. Zij kunnen behoorlijk veel klachten overhouden aan deze ziekte. Niet alleen patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen, maar ook patiënten die thuis uitzieken. MEE helpt mensen bij het weer oppakken van het leven na corona en het omgaan met (blijvende) klachten.

Gevolgen van corona

Je hebt te maken gehad met corona en hebt daar nog steeds last van. Je bent moe. Hebt weinig energie. Voelt je slecht. Je hebt moeite met dingen onthouden. Je gedrag is veranderd. Klachten die we veel horen van ex-coronapatiënten. Deze klachten kunnen ingrijpend zijn. Ineens verandert het leven. Het is niet meer zoals vóór corona. Vergelijkbaar met mensen die een ongeluk krijgen, een niet-aangeboren hersenletsel of een chronische ziekte. Dit kan gevolgen hebben voor de psychische en/of lichamelijke gezondheid, wonen, werken, relatie, ouderschap, sociaal leven/vrije tijd en financiën. Tijdelijk of langdurig.

“Ik ben 5 weken flink ziek thuis geweest. Ik was bang, wist niet waar ik aan toe was. En nog steeds niet. Nu ben ik weer een paar uur aan het werk. Maar de ene dag gaat het goed, de andere dag niet. Herstellen gaat schoksgewijs. Ik ben nog niet beter. Althans, ik ben nog lang niet de oude. Moe, snel benauwd, slechte conditie, concentratieproblemen. Het is zoeken naar hoe ik hiermee om kan gaan. En naar wie me kan helpen. Er is zo veel aan de hand.”

MEE voor ex-coronapatiënten

De cliëntondersteuners van MEE werken dagelijks met mensen die door een ziekte of beperking hun leven anders moeten inrichten. Ze hebben aandacht voor wat de beperking met iemand en iemands leven doet. En hoe zij daarmee om kunnen gaan. Vanuit deze ervaring helpen cliëntondersteuners ex-coronapatiënten het overzicht (terug) te krijgen. Zij denken mee over welke stappen te zetten. Daarbij kijken zij naar het hele plaatje, alle onderdelen van het leven. Soms gaat het om hele praktisch dingen die nodig zijn. Maar soms gaat het ook om het leren accepteren van een beperking. Of het leren accepteren van hulp.

Contact met MEE

Kan MEE iets voor u betekenen? Bel 088 465 35 55 of vul het contactformulier in. Twijfelt u? Bel gerust. We denken altijd met u mee!


In de gemeente ’s-Hertogenbosch doen we corona-nazorg samen met onze partners in de basisondersteuning: Farent, GGD en Humanitas. Ook werken we hierin samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Koo, gemeente 's-Hertogenbosch en C-Support.

In Noordoost Brabant werken we samen in de corona-nazorg met ziekenhuis Bernhoven.