Navigatie

MEE Academie trainingen

MEE geeft trainingen aan professionals en vrijwilligers die in hun werk te maken hebben met mensen met een onzichtbare beperking. Ook geven we cursussen voor leerlingen op praktijkscholen of voortgezet speciaal onderwijs.

Bekijk hier onze trainingen

Hoe kan ik constructief samenwerken? Hoe herken ik autisme of een licht verstandelijke beperking? Welke aanpassingen zijn nodig in mijn benadering? Wie doorziet welke impact een beperking heeft op het gedrag en daarnaar kan handelen, krijgt veel meer gedaan.

Veel corporaties, docenten, werkgevers, sociale diensten van gemeenten of re-integratiebedrijven lopen vast met klanten of cliënten, omdat medewerkers de beperking niet herkennen en niet weten hoe zij met een beperking kunnen omgaan. Cliëntondersteuners van MEE weten welk gedrag samenhangt met een beperking en laten u zien hoe u ervoor zorgt dat deze mensen gewoon meedoen.

In onze trainingen delen we onze kennis over leven met een beperking en beproefde manieren van denken en werken. Dat vergroot het succes van uw werk. Wij verzorgen deze trainingen in-company en op open inschrijving.

Vrijwel al onze trainingen dragen een kwaliteitskeurmerk (accreditatie) van Registerplein en SKJ. Deelname aan deze trainingen levert daarmee registerpunten op voor geregistreerde maatschappelijk werkers, sociaal agogen, ggz-agogen, cliëntondersteuners en sociaal juridisch dienstverleners.