Navigatie

Vrijwilliger bij MEE in Zuidoost Brabant

Vrijwilligerswerk geeft inspiratie en energie

Vrijwilligers bij MEE kunnen als echte helden het verschil maken in het leven van mensen met een beperking, autisme, niet-aangeboren hersenletsel of een chronische ziekte. Natuurlijk doe je vrijwilligerswerk voor een ander, maar je krijgt er ook veel voor terug. Het is leuk, je leert nieuwe mensen kennen en doet inspirerende ervaringen op. Heeft je interesse in vrijwilligerswerk? Dan ben je bij MEE in Zuidoost Brabant op de juiste plek. MEE is namelijk altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die iets willen betekenen voor mensen met een beperking. Of je nu wekelijks of maandelijks een paar uurtjes beschikbaar bent: er is altijd iets te vinden dat aansluit bij jouw wensen.

Soorten vrijwilligerswerk bij MEE

Maatjescontact

Je wordt maatje van een (jonge) volwassene. Om zo zijn of haar sociale netwerk te vergroten en bij te dragen aan het vergroten van meedoen in de maatschappij. Je onderneemt samen activiteiten, bijvoorbeeld een terrasje pakken, winkelen, voetbal kijken of naar de sportclub.

Speelhulp

Je doet (overdag) leuke dingen met een kind met een beperking om zo de ouders te ontlasten.

Oppas

Je past op een kind met een beperking, vaak in de avonduren.

Logeerkring

Een kind met een beperking komt bij jou in je gezin logeren. Lees hier meer over de Logeerkring.

Vriendengroepen

Hulpvragers met een beperking worden zorgvuldig met elkaar in contact gebracht, zodat zij zelfstandig leren om samen vrijetijdsactiviteiten te ondernemen. De vriendengroep wordt ondersteund door een opgeleide vrijwilliger, die de groep vaardigheden aanleert om sociale contacten aan te gaan en te behouden.

MEE op Weg

Je helpt iemand met een beperking om zelfstandig deel te nemen aan het verkeer.In het volgende filmpje vertelt één van onze collega's meer over vrijwilligerswerk en haar eigen werk bij MEE.

In het volgende filmpje vertelt één van onze collega's meer over vrijwilligerswerk en haar eigen werk bij MEE.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/XLMEL9GW1tM

Is het vrijwilligerswerk bij MEE iets voor jou of wil je er meer over weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, we vertellen je hier graag meer over.

Bekijk hier het overzicht van de vrijwilligersvacatures per gemeente van dit moment.

Word vrijwilliger bij iemand met een beperking.
Lees meer
Vrijwilligers krijgen begeleiding van een cliëntondersteuner en volgen workshops.
Lees meer
Wij vinden het belangrijk dat er een optimale match is tussen vrijwilliger en hulpvrager.
Lees meer