Navigatie

Workshop TEKEN JE MEE?

Mensen met een beperking (als autisme, licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, psychische problematiek, etc.) hebben vaak meer moeite om dingen te begrijpen. Tekenen kan je helpen in een gesprek met iemand met een beperking. MEE verzorgt de workshop TEKEN JE MEE zowel op basis van open inschrijving als in-company.

Inhoud

Tijdens deze workshop leer je hoe je tekeningen kunt inzetten ter ondersteuning in gesprekken met iemand met een beperking. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen om deel te nemen aan de workshop. Iedereen kan simpele tekeningen maken, het gaat erom dat je elkaar begrijpt.

Resultaat

Aan het einde van de workshop:

  • Weet je waarom tekenen goed werkt;
  • Kun je tekenen tijdens verschillende fasen van je werk inzetten;
  • Kun je figuren, emoties en symbolen tekenen;
  • Heb je een hoofd vol ideeën en een toolbox vol tekenvaardigheden.

Voor wie

Deze workshop is specifiek bedoeld voor alle professionals die werkzaam zijn binnen het sociaal domein en vrijwilligers.

Duur en deelnemers

De tijdsinvestering is 4 uur, waarvan 30 minuten voorbereiding en 3,5 uur voor de workshop. De opdracht voor de voorbereiding wordt 2 weken vóór aanvang van de workshop via e-mail verstrekt. Er kunnen maximaal 12 personen per workshop deelnemen.

Locatie

Zolang de 1,5-meter- en de aangescherpte hygiënemaatregelen gelden, werken we bij voorkeur op één van onze eigen locaties. Deze zijn hier speciaal voor ingericht. Als een opdrachtgever gebruik wil maken van een eigen locatie dan kan dat in overleg. We hebben een protocol waar in staat waar de locatie aan moet voldoen.

Accreditatie

De workshop is geaccrediteerd bij SKJ. Deelnemers kunnen 4 punten krijgen.

Meer informatie en aanmelden

Meld je direct aan via open inschrijving of een in-company workshop.