Navigatie

MEE De Meent Groep

Neem contact met ons op!

MEE in uw gemeente

MEE De Meent Groep werkt in Noord en Midden Limburg, Zuidoost Brabant, Noordoost Brabant, regio 's-Hertogenbosch en regio Tilburg.

Werk en inkomen

Onafhankelijke cliëntondersteuning werk en inkomen

Onafhankelijke cliëntondersteuning is bekend vanuit het sociaal domein. Ook met vragen in het leefgebied werk en inkomen kunnen mensen met een beperking bij MEE terecht. Werk en inkomen gerelateerde vragen zijn vaak specialistisch van aard. Dit omdat ze te maken hebben met diverse wet- en regelgeving en de financiële situatie van mensen.

Wat doet MEE?

Cliëntondersteuners arbeid van MEE richten zich in de eerste instantie op de hulpvragen die betrekking hebben op werk en inkomen. Daarnaast kijken ze ook naar andere leefgebieden om zo te komen tot een integrale aanpak. We kijken met een onafhankelijke blik naar alle mogelijkheden binnen de wet- en regelgeving om meedoen in de maatschappij mogelijk te maken. We geven informatie en advies over het vinden, verkrijgen en behouden van werk.

De cliëntondersteuners arbeid geven cliënten uitleg over ingewikkelde zaken, staan naast de cliënt en denken mee om samen een goede oplossing te vinden. We gaan uit van dat wat de cliënt nodig heeft om zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te zijn.

Met welke vragen kunnen mensen terecht?

De meeste vragen op gebied van werk en inkomen ontstaan op transitiemomenten, cliënten moeten dan keuzes maken. Denk daarbij aan:

• Van school naar school/werk/vrijwilligerswerk/dagbesteding
• Behoud van werk
• Van werk naar werk
• Van ziek gemeld naar herstel
• Van werkloosheid naar werk, met of zonder uitkering
• Instroom in een uitkering WW/ZW/WIA/Wajong/WWB
• Van uitkering naar uitkering.

Meer informatie

In onze Cliëntprofielen arbeid delen we welke vragen deze cliënten en hun omgeving aan ons stellen en waar we hen bij helpen. We lichten toe wat we doen en wat het resultaat ervan is. Heeft u een vraag voor een cliëntondersteuner arbeid van MEE? Neem contact met ons op via telefoonnummer 088 465 35 55.