Navigatie

Heeze-Leende

MEE in gemeente Heeze-Leende

U kunt met alle vragen en zorgen over leven met een beperking terecht bij MEE. In gemeente Heeze-Leende vindt u de consulenten van MEE in het Sociaal Team.

Bel 040 224 14 55 of stuur een email aan sociaalteam@heeze-leende.nl

Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz)

Heeft u een indicatie voor langdurige zorg (Wlz) en heeft u vragen over de keuze voor een zorgaanbieder of zorgvorm? Of heeft u al zorg bij een zorgaanbieder, maar wilt u die veranderen of bent u daar niet tevreden over? Ook dan kunt u bij MEE terecht. Gratis, zonder verwijzing en onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoor.

Lees meer over onafhankelijke cliëntondersteuning Wlz.

Bel 088 465 35 55 of stuur ons een contactformulier.

Ondersteuning werknemers met een arbeidsbeperking

Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is het vinden en/of behouden van een passende baan niet altijd vanzelfsprekend. MEE biedt deze werknemers een arbeidsonderzoek en een diagnose van zijn of haar situatie. Een ervaren consulent ondersteunt op verschillende leefgebieden, waarbij gekeken wordt naar de invloed op de uitvoering van werk door de werknemer. Vaak moet er specifieke aandacht worden gegeven op verschillende momenten in het traject naar werk, zodat iemand uiteindelijk een duurzame werkplek vindt.

Bel 088 465 35 55 of stuur ons een contactformulier.

Informele ondersteuning

Mensen met een beperking en hun mantelzorgers kunnen ook voor praktische ondersteuning terecht bij MEE. Bijvoorbeeld als u zoekt naar een maatje bij het ondernemen van activiteiten of zelfstandig leren reizen. Of als u behoefte heeft aan logeeropvang of hulp bij het maken van vrienden. Medewerkers Informele ondersteuning bemiddelen tussen hulpvragers en gemotiveerde vrijwilligers. Deze kunnen altijd terugvallen op de ervaring van en ondersteuning door MEE als dat nodig is.

Lees meer over vrijwillige hulp.

Bel 088 465 35 55 of stuur een email aan meedoen@meedemeentgroep.nl

Sociaal Juridische Dienstverlening

Wetten, regels en geldzaken zitten vaak ingewikkeld in elkaar. Het is dus niet vreemd dat u niet altijd precies weet welke regels voor u van toepassing zijn. Onze consulenten Sociaal Juridische Dienstverlening zijn op de hoogte van de regelgeving waar u mee te maken heeft of krijgt. Zij weten hoe u van die regels gebruik kunt maken en als het nodig is ondersteunen zij u bij het aanvragen van voorzieningen, een indicatie of persoonsgebonden budget. Wilt u een bezwaarschrift indienen? Ook dan kunt u bij ons terecht voor ondersteuning.

Bel 088 465 35 55 of stuur ons een contactformulier.