Navigatie

MEE De Meent Groep

Neem contact met ons op!

MEE in uw gemeente

MEE De Meent Groep werkt in Noord en Midden Limburg, Zuidoost Brabant, Noordoost Brabant, regio 's-Hertogenbosch en regio Tilburg.

Onafhankelijke cliëntondersteuning in gemeenten

Onafhankelijke cliëntondersteuning is een belangrijk onderdeel van de Wet maatschappelijke ondersteuning. De ruime definitie van onafhankelijke cliëntondersteuning in de wet geeft gemeenten veel ruimte voor een lokaal passende invulling.

Toegankelijk

Uit onderzoek blijkt dat gemeenten zoeken naar de invulling van toegankelijke cliëntondersteuning. Toegankelijkheid is niet alleen een kwestie van laagdrempelig en gratis zijn. Mensen willen een cliëntondersteuner kunnen kiezen die past bij hun specifieke vraag en situatie en in wie zij vertrouwen hebben. Het is daarom van belang dat gemeenten zorgen voor voldoende diversiteit aan onafhankelijke cliëntondersteuning en inwoners hier actief op wijst.

MEE regisseert en verbindt

MEE heeft jarenlang ervaring met onafhankelijke cliëntondersteuning. Gemeenten kunnen de expertise van MEE inzetten bij de inrichting van toegankelijke cliëntondersteuning. In de rol van regisseur gaat MEE met de geselecteerde partijen aan de slag om dit te realiseren. Om ook informele cliëntondersteuners goed op te leiden heeft MEE met Zorgbelang een training voor vrijwilligers ontwikkeld.

Meer informatie

Meer weten over de mogelijkheden van de regisseursrol van MEE voor uw gemeente? Lees dan onze folder of neem direct contact met ons op.

Wilt u voor u zelf of een cliënt gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner? Klik dan hier voor informatie en contactgegevens.

In koplopergemeente Deurne vervult Brigitte Joosten de rol van projectleider/ regisseur. Bekijk in de film hoe onafhankelijke cliëntondersteuning in gemeente Deurne toegankelijk is ingericht.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/eDz-wC2pwu0