Rij met meerdere mensen

MEE Academie

MEE geeft trainingen aan professionals en vrijwilligers die in hun werk te maken hebben met mensen met een onzichtbare beperking.

Bekijk hier het filmpje van de MEE academie.

button wet langdurige zorg

Hoe kan ik constructief samenwerken? Hoe herken ik autisme of een licht verstandelijke beperking? Welke aanpassingen zijn nodig in mijn benadering? Wie doorziet welke impact een beperking heeft op het gedrag en daarnaar kan handelen, krijgt veel meer gedaan.

Veel corporaties, docenten, werkgevers, sociale diensten van gemeenten of re-integratiebedrijven lopen vast met klanten of cliënten, omdat medewerkers de beperking niet herkennen en niet weten hoe zij met een beperking kunnen omgaan. MEE-consulenten weten welk gedrag samenhangt met een beperking en laten u zien hoe u ervoor zorgt dat deze mensen gewoon meedoen.

In onze trainingen delen we onze kennis over leven met een beperking en beproefde manieren van denken en werken. Dat vergroot het succes van uw werk. Wij verzorgen deze trainingen in-company en op open inschrijving. Wilt u als individu een van deze trainingen volgen? Bekijk hier de mogelijkheden. 

Als gemeente weten wat de mogelijkheden zijn van subsidie ZonMw? Klik hier voor meer informatie.

Vrijwel al onze trainingen dragen een kwaliteitskeurmerk (accreditatie) van Registerplein en SKJ. Deelname aan deze trainingen levert daarmee registerpunten op voor geregistreerde maatschappelijk werkers, sociaal agogen, ggz-agogen, cliëntondersteuners en sociaal juridisch dienstverleners.

 1. Trainingen op open inschrijving

  Professionals kunnen ook individueel een training volgen bij MEE. Bekijk hier de mogelijkheden.

  Trainingen op open inschrijving
 2. LVB en psychiatrie

  Nieuw Training LVB en psychiatrie

  LVB en psychiatrie
 3. LVB en bewindvoering

  Training voor bewindvoerders, curatoren en mentoren die in hun werk beter willen kunnen omgaan met mensen met een licht verstandelijke beperking. Training is ontwikkeld met de BPBI.

  LVB en bewindvoering
 4. Wet langdurige zorg

  Training voor professionals die in hun werk te maken hebben met de Wet langdurige zorg en hier meer over willen weten.

  Wet langdurige zorg
 5. TEKEN JE MEE?

  In deze workshop leer je hoe tekenen je kan helpen in gesprek met mensen met een beperking.

  TEKEN JE MEE?